Cre-a-tief

Een letter uit bloemen

Dit projectje is er eentje voor een regenachtige dag, zoals we er al eens meer hebben in ons druilerige landje. Je bent er wel een dagje zoet mee, om alle benodigdheden bijeen te zoeken en het is een leuke opdracht om samen met de kids te doen.

Vandaag maken we een letter uit bloemen. Je kan zelf de keuze maken of je verse  gebruikt (let er dan wel op dat je creatie minder lang houdt), of je gaat voor gedroogde of kunstbloemen.

Verse bloemen zijn leuk als je een bijzondere decoratie wilt voorzien voor een speciale gelegenheid, maar als je een kamer decoratie maakt, zijn zijden  of droogbloemen de oplossing. Je kan natuurlijk ook kiezen voor verse die geschikt zijn om te drogen, dan sla je twee vliegen in één klap. Je lokale bloemist kan je hierbij helpen.

Kunstbloemen vindt je in elke betere decoratie handel, want je wilt een mooie kwaliteit. Het kost iets meer, maar ze zijn dan ook niet van verse te onderscheiden.

Wat heb je nodig?

  • Bloemen naar keuze (kies bloemen die ongeveer dezelfde stijl hebben)
  • Lijmpistool
  • Zwarte markerpen
  • Schaar
  • Karton
  • Oude fotoframe

Aan het werk :

1.Ontdoe alle bloemen van hun steeltjes, bladeren enzovoort, tot je enkel de bloemknop overhoudt.

2.Teken met een marker pen de letter in het formaat dat je nodig hebt, op het stuk karton.

3.Knip de letter uit.

4.Leg eerst de bloemen los op de letter, zodat je precies weet welke bloemen waar komen, want eens je met het lijmpistool aan de slag gaat, moet het wel juist zijn.

5.Ben je zeker van de positie van de bloemen? Lijm dan de bloemen stuk voor stuk vast op het karton. Gebruik voldoende bloemen, om een mooi opgevulde letter te krijgen.

6.Gebruik de kleinste bloemen om eventuele gaten op te vullen.

7.Bevestig achteraan de letter een speciaal ophangsysteempje (verkrijgbaar in hobbyzaken) om de letter op te hangen aan de muur. Daarna bevestig je de fotoframe eroverheen en KLAAR !!

Uiteraard kan je zo’n letter ook perfect als tafeldecoratie gebruiken en meerdere letters bij mekaar kan een feestelijk thema worden. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Bron : http://themrsandmommabird.blogspot.be/2014/02/diy-floral-letter.html?crlt.pid=camp.bTuq31j6uEKu

Close
/* ]]> */