De lente krijgt steeds meer grip op ons dagelijks leven. Als het zonnetje zich toont vertoeven we buiten en de eerste zomerse foto’s leggen we nu vast. Met Pasen in het vooruitzicht is het dan ook leuk om zelf aangepaste lente fotokader te knutselen, waar die eerste lentefoto’s prachtig tot hun recht komen.

Het onderstaande projectje is supermakkelijk te maken.

oWat heb je allemaal nodig?

-Een fotokader in hout naar keuze met een brede omlijsting.

-Verf in een kleur naar wens (om het kader te schilderen)

-Een borstel in piepschuim of een gewone verfborstel

-Een bundel fijne houten takjes (als je een tuin hebt, kan je die misschien zelf verzamelen, zoniet kan je daarvoor terecht in de bloemenhandel of tuincentrum)

-Groen mos

-Afwerkingsmateriaal (hier werden gekleurde paaseitjes gebruikt)

-Lijmpistool en lijmsticks

Werkwijze:

*Haal het glas en de achterzijde uit het fotokader, om makkelijk te werken.

*Schilder het kader in de kleur die je gekozen hebt. Hier werd voor een donkere ondergrond gekozen, maar omdat het lente is zouden wij eerder voor een witte ondergrond gaan. Uiteraard helemaal zelf te bepalen. Het grootste deel van de kader wordt sowieso bedekt met takjes.

Laat goed opdrogen vooraleer je verdergaat.

*Leg je houten takjes op het frame en knip ze allemaal op dezelfde lengte. Doe dit zowel in de lengte als in de breedte van het kader.

*Lijm nu takje per takje op het fotokader. De bedoeling is dat je verschillende lagen bovenop mekaar lijmt, om een mooi gevulde kader te krijgen. Gebruik niet teveel lijm, zodat hij zo min mogelijk zichtbaar is tussen het hout. Je kan zelf kiezen of je een mooi uitgelijnde versie maakt of een eerder creatieve.

*Laat de lijm goed uitharden, zodat de takjes goed vast zitten en bevestig dan de toefjes mos. Je kan die willekeurig op het kader kleven in de hoeveelheid die je zelf wilt.

*Om af te werken kan je gebruiken wat je wilt om de lente erin te brengen. Hier werd een vogelnestje gemaakt uit mos met daarin enkele eitjes, die je vastlijmt op het kader.

*Als je creatie klaar is, wordt de kader terug gemonteerd; plaats glas terug, en kies een mooie foto uit die de lijst zal sieren.

Geef hem een mooi plaatsje en geniet van het lentegevoel!

Bron: http://www.notjustahousewife.net/2011/04/point-of-view-aprils-project.html

Comments are closed.

Close