Cre-a-tief

Een herfst tafelloper maken

Je tafel versieren voor de herfst is op zich niet moeilijk. Je kan gebruik maken van natuurlijke producten, zoals bladeren, kastanjes, eikels enzovoort om je tafel te decoreren en een herfstgevoel te creëren. Enige nadeel is dan wel, dat je telkens je tafel moet afruimen als er gasten komen en je de tafel wilt dekken.

Misschien is het dan een leuk idee, om een tafelloper te maken met bonte herfstbladeren. Die neem je gewoon af, als je de tafel dekt en na het etentje is je tafel in een wip, opnieuw herfstklaar.

Wat heb je nodig voor dit project?

  • Jutestof (ongeveer 2,50 tot 3 meter, naar gelang de lengte van de tafel), breedte +- 30 tot 50 cm.
  • Overschotten van stof in verschillende herfsttinten.
  • Dubbelzijdige vlieseline (om op te strijken) verkrijgbaar in stoffen- en hobbywinkels.
  • Garen in contrasterende kleuren.
  • Schaar
  • Naaimachine
  • Strijkijzer en strijkplank
  • Patronen van herfstbladeren

Aan het werk :

1)Knip de jutestof op maat, naar gelang de lengte en breedte van de tafel en naar wens.

Vouw de zijkanten om en kleef ze vast, of boord ze af met de naaimachine of als je echt veel geduld hebt of niet zo handig bent met de naaimachine, kan je de boord ook gewoon met de hand omnaaien.

2)de patronen van herfstbladeren kan je wellicht vinden in hobbywinkels, maar je kan ze ook gewoon maken, door op google herfstbladeren in te tikken. Je vindt dan allerlei soorten en vormen. Maak verschillende composities en print ze af.

3)Knip de vormen uit.

4)Leg de vormen op de zijdeachtige papieren achterkant van de vlieseline en ga met een potlood rond de patronen. Nu staan de herfstbladeren op de vlieseline.

Knip de herfstbladeren uit ; je mag een kleine marge nemen rondom de potloodlijnen. Op die manier kan je ze makkelijk uitknippen, als ze later op de stof geplakt worden.

5)Leg de herfstbladeren met de vlieseline op de achterkant van de stof en strijk ze met een heet en droog strijkijzer vast. Als ze afgekoeld zijn, knip je de vormen uit en verwijder je de papieren achterkant van de patronen.

Je herfstbladeren zijn nu klaar om op de tafelloper geplaatst te worden.

6) leg de bladeren met de vlieseline op de tafelloper in een patroon naar wens. Steek elk blad vast met een speldje.

7)Verwijder per blad het speldje en strijk het blad vast op de tafelloper. Doet dit met alle overblijvende bladeren.

8)Plaats een contrasterende kleur draad in de naaimachine en naai de bladeren vast op de stof. Als je niet zo handig bent met de naaimachine, naai je ze gewoon vast met de hand (naald en draad). De contrasterende kleur, zorgt voor een verzorgde afwerking.

Strijk de tafelloper nog mooi glad om af te sluiten en jouw herfsttafelloper is klaar !!

Bron : http://www.seasonedhomemaker.com/burlap-thanksgiving-table-runner/

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */