Cre-a-tief

Een deurkrans vol herfstvruchten

herfstvruchten

Weet je nog dat we voorheen een boompje plantten? Wel, met het overschot aan eikels die we verzameld hadden om onze eigen eik te kweken, gaan we vandaag een leuke herfstdecoratie maken. De herfstkrans met eikels en dennenappels is super eenvoudig te maken en staat geweldig aan elke deur, om het najaar in de verf te zetten.

Voor deze deurkrans heb je nodig:

-Een ring in piepschuim

-Jute stof op rol

-Dennenappels

-Eikels in perfecte staat

-tuindraad of een stuk raffia

-Warm lijmpistool en lijmsticks

-Schaar

Voorbereiding:

Vooraleer je aan de slag gaat, moet je de eikels klaarmaken voor gebruik.

Neem een bakpapier en bedek dit met aluminiumfolie; leg daarop een laag eikels, die je eerst voorgewassen hebt; bak ze in de oven op 200 graden voor ongeveer 1,5 tot 2 uren; dit om ze goed uit te drogen en eventuele beestjes te verwijderen; de dennenappels mag je er gedurende het laatste uur ook aan toevoegen om het dennensap te kristalliseren.

Werkwijze:

*Eerst en vooral ga je je ring aankleden; wikkel de jutestof strak rond de ring en laat de stof overlappen, zodat je een mooie dekking krijgt; doe eventueel meerdere rondjes om een mooi gevuld effect te krijgen. Voor een goede hechting kan je de stof hier en daar vastlijmen.

*Op het eind lijm je het laatste stuk vast en knip je de rest van de stof af, voor een betere grip van de vruchten.

Knip ook de losse eindjes af, zodat je een mooie gladde ring krijgt, zonder uitsteeksels.

*Knip een stukje tuindraad, wikkel het rond het topgedeelte van de ring en knoop het vast; dit wordt de hanger om je krans op te hangen.

*Nu kan je beginnen om de vruchten te lijmen; het is een beetje zoals een puzzel; probeer de verschillende vruchten zodanig in mekaar te vlechten, dat je weinig tot geen open ruimtes hebt en begin met de grootste vruchten eerst, gevolgd door kleinere vruchten, die je er nadien makkelijker tussen past.

*Je zal altijd kleine openingen hebben, hoe dicht de vruchten ook bij mekaar zitten, daarom hou je de allerkleinste vruchten apart tot op het laatst, om die gaatjes op te vullen. Je kan natuurlijk ook andere herfstvruchten of besjes zoeken om kleine openingen op te vullen.

Vergeet hierbij ook de zijkanten niet te checken en de binnenzijde van de ring (je kan de ring ook af en toe ophangen, om te zien waar er nog openingen zijn)

Klaar!

Uiteraard kan je om meer kleur toe te voegen, nog gebruik maken van sierappeltjes en dergelijken, indien gewenst.

Bron: http://www.hgtv.com/design/make-and-celebrate/handmade/forage-a-wreath-for-fall-pictures

Close
/* ]]> */