Tuin

Educatieve tuinen

Ben je op zoek naar inspiratie voor je eigen tuin en wil je zien hoe het resultaat zou kunnen zijn?Dan kan je terecht in eigen land, namelijk in de TUINEN VAN HOEGAARDEN.

De tuin herbergt verschillende soorten tuinen (zoals je kan zien op het grondplan), die je kan bezoeken, met de bedoeling nuttige ideeën en tips op te doen en mee te nemen naar je eigen tuin.

De tuinen van Hoegaarden is en bonte mengeling van sferen en ideeën. Het is naar eigen zeggen :  “onze bedoelding u te inspireren tot nieuwe, verrassende, creatieve en ecologische ideeën voor uw eigen tuin.”

Dit concept vindt je terug in onder andere :

*Wilde bloemenweides, waarbij grote stukken gazon omgevormd werden tot een weelde van bloemen. De Tuinen zijn dan ook de ideale biotoop voor insecten zoals vlinders, bijen en zweefvliegen, deze bestuiven de bloemen. De insecten op hun beurt zijn dan weer een heerlijke maaltijd voor de zangvogels. Op die manier krijg je een natuurlijk evenwicht in de tuin.

*Kringlooptuinieren, waarbij alle tuinafval gerecycleerd wordt, wat resulteert in minder onkruid.

*Werken met Fauna en Flora : In de winter worden de wilde vogels gevoederd, hierdoor kunnen er een 25 tal soorten gedefinieerd worden. De vogels zijn natuurlijke insecten bestrijders, dus doordat er veel vogels worden aangetrokken, hoeft er minder insecticide te worden gebruikt.

*Met tal van bloemen- en plantensoorten, waaronder een 600 000 tellende bloembollenverzameling, is het een feest voor elke tuinliefhebber.

De verschillende soorten tuinen die terug te vinden zijn in de tuinen van Hoegaarden, zijn :

*Verschillende modeltuinen en borders, zoals onder andere, de neogotische druivenserre met haar fruittuin en de Bollentuin – Toveren met bloembollen. Enzovoort, in totaal zo’n 15 verschillende modeltuinen.

Andere bezienswaardigheden zijn nog :

De Tuin van heden en de eeuwenoude bomen.

Wil je nog veel meer te weten komen?

De Tuinen van Hoegaarden vzw

Houtmarkt 1

3320 Hoegaarden

Telefoon: 016/76.78.43

Fax: 016/76.79.19

Email: detuinenvanhoegaarden@telenet.be

Website: www.detuinenvanhoegaarden.be

Een bezoek aan de tuinen is bovendien GRATIS en je kan het daarnaast combineren met een frisse Hoegaarden in Brasserie-restaurant Kapittelhuys, gelegen aan de ingang van de tuinen.

Allen daarheen zouden we zeggen !!

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */