Kleine kinderen staan erom bekend graag alles te willen ontdekken. Zodra ze zichzelf eenmaal voort kunnen bewegen, begint er dan ook vaak een ontdekkingstocht door uw woning. Dit kan bijzonder gevaarlijk zijn. Wanneer een kind eenmaal kan staan, kan hij/zij waarschijnlijk ook bij uw deurklink en bij verschillende kastjes. Indien hier geen beveiliging op is aangebracht, is een kind mogelijk in staat om zelf het huis te verlaten of spullen uit de kastjes te pakken. Tevens kan een kind zijn vingers makkelijk tussen de deur krijgen Dit wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen. Daarom is het verstandig om uw deuren te beveiligen voor de veiligheid van uw kind. Maar hoe doet u dat?

Speciale deurbeveiliging
Om uw woning goed te beveiligen voor uw kind, kunt u zelf de nodige deurbeveiliging aanschaffen. Deze is tegenwoordig te koop in verschillende bouwmarkten. Er zijn verschillende varianten van deurbeveiliging verkrijgbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld beveiliging aanschaffen die voorkomt dat de deur dicht kan vallen, zodat uw kind zijn/haar vingers er niet tussen krijgt. Daarnaast is er beveiliging verkrijgbaar die het voor kleine kinderen onmogelijk maakt om de deur te openen.

Andere deurtjes in huis beveiligen
Uiteraard wilt u niet alleen de binnen- en toegangsdeuren in uw huis beveiligen. Een kind kan immers veel makkelijker bij kastdeurtjes. Indien hier breekbare spullen in staan, is de kans groot dat deze sneuvelen wanneer uw kind het deurtje weet te openen. Daarom zijn er ook voor kastdeurtjes kindvriendelijke sloten. Deze sloten voorkomen dat een kind in staat is het deurtje te openen, waardoor uw spullen veilig zijn.

Kindveilige sloten laten plaatsen
Kindveilige sloten voor kastdeurtjes kunt u vaak zelf nog wel plaatsen. Wanneer het echter gaat om het plaatsen van kindersloten op deuren en ramen, kan het verstandig zijn een slotenmaker in te schakelen. Installatie van deze sloten is namelijk wat lastiger. Wanneer u dit zelf doet maar hier geen ervaring mee heeft, loopt uw kind dus alsnog gevaar. Met hulp van een slotenmaker weet u zeker dat uw kind veilig is.

Opmerking plaatsen

Close