Decoratie

Decoreren met dennenappels: tips

Met de winter voor de deur, zijn er weer nieuwe vruchten te vinden in de natuur, om creatieve projecten te starten.

Dennenappels zijn er zo één van. Met hun guitige vormen en heerlijke geur, brengen ze de magie van Kerstmis wel heel dichtbij. En wat is er leuker dan na een deugddoende boswandeling, je buit van dennenappels te aanschouwen en je creatieve brein aan het werk te zetten.

Eén klein detail : dennenappels vragen een beetje onderhoud, vooraleer je ermee aan de slag gaat.

Een korte toelichting :

*Beestjes en sap

Insecten gebruiken dennenappels heel vaak als woning voor de winter, of als schuilplaats voor vogels en andere roofdieren. Als je dennenappels niet schoonmaakt voor je ze gaat gebruiken in je kerstcreaties, hebben al die beestjes gauw een plekje gevonden in je huis. Dat wil je natuurlijk niet. Dennenappels kunnen daarnaast ook sap bevatten en dat kan weer voor vlekken en andere rommel zorgen. Het goed UITDROGEN van je dennenappels is dus essentieel.

De oplossing: droog ze in de oven of was ze in water met azijn en laat ze goed drogen.

*Bak de beestjes weg

Je dennenappels op een lage temperatuur bakken is een slimme zet als je geen zin hebt in al die beestjes in huis. Verwarm je heteluchtoven voor tot ongeveer 160 – 180 graden en plaats de dennenappels op een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie. Je kunt ze eventueel ook in een ovenschaal leggen. Plaats de dennenappels in de oven en check ze regelmatig zodat ze niet verbranden. Als de dennenappels helemaal openstaan en het sap is eruit gelopen en opgedroogd, dan zijn ze klaar. Dit duurt maximaal een half uurtje.

*Wassen in water met azijn

Je kunt er ook voor kiezen om de dennenappels een goede scrubbeurt te geven, alhoewel…gewoon onderdompelen in water met azijn is voldoende, anders hou je geen dennenappel over.

Meng twee delen warm water met een deel azijn (wit) in je gootsteen en laat je dennenappeltjes ongeveer 20 a 30 minuten in het mengsel liggen. De hoeveelheid water en azijn die nodig is, hangt natuurlijk af van de hoeveelheid dennenappels die je wil schoonmaken. Om ervoor te zorgen dat de dennenappels goed onder water blijven, is het handig om iets zwaars erop te plaatsen, bijvoorbeeld een groot bord. Zorg er natuurlijk wel voor dat je dennenappels goed gedroogd zijn voordat je ermee aan het knutselen gaat.

Zijn je dennenappels helemaal klaar en droog ? Dan kan het knutselen beginnen!

Bron : http://www.christmaholic.nl/2014/09/16/creatief-met-dennenappels-droog-ze-de-oven/

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */