Decoratie

Decoreren met appels

Decoreren in de herfst is een uitdaging. Er zijn zoveel natuurlijke producten voorhanden om leuke decoraties te maken, dat het moeilijk is om te kiezen, welke we vandaag gaan proberen.

We hebben al tal van decoraties op de blog gegooid, decoraties die vooral in de woonruimtes thuis horen, of buiten op het terras.

Deze keer willen we ook iets leuks doen in de keuken. Uiteraard kan je met kleine accessoires ook daar de herfst binnen brengen, maar een keuken heeft toch met eten te maken, niet?

Daarom kiezen we voor deze ruimte, een volledig eetbare herfstdecoratie.

We gaan voor een hippe herfstkrans uit gedroogde appelschijfjes

Wat hebben we nodig?

  • Een krans kant en klaar (deze is uit hout van de druivelaar)
  • Drie rode appels (informeer naar appels, waarvan het wit minder snel verkleurt)
  • Een groenten- en fruitschaaf
  • Citroensap
  • Een droogoventje, of gewone oven
  • Lijmpistool
  • Eikels en steranijs
  • Jute strik

Aan de slag :

*Schil de appel niet en laat het steeltje intact, voor een speciaal effect.

*Snij de appel doormidden en maak er schijfjes van met de fruitschaaf. (maak ze niet te dun ; ze mogen na het drogen niet krullen of breken)

*Hou een kommetje met citroensap bij de hand en dip onmiddellijk na het snijden, elk schijfje in het citroensap om te voorkomen dat de appel bruin uitslaat.

*Gebruik je een speciaal toestel om te drogen? Laat de schijfjes appel dan vijf tot zes uur drogen op de hoogste temperatuur. Heb je geen speciaal droogtoestel? Leg de schijfjes appel dan in de oven. Zorg ervoor dat zowel onder als boven lucht kan komen. Zet de temperatuur zo laag mogelijk en laat de ovendeur een klein beetje open staan, voor nog meer luchtcirculatie.

Geniet ondertussen van het aroma van de appeltjes terwijl ze drogen…

*Haal de schijfjes uit de droger of oven en leg ze op een bakpapier om te luchten en af te koelen.

*Neem de krans en schik de appelschijfjes eerst los, om te bepalen hoe je eindwerk eruit moet zien.

*Met het lijmpistool, kleef je nu elk schijfje vast op de krans.

Je kan een enkelvoudige krans maken, dan kleef je gewoon enkele schijfjes naast mekaar OF je maakt een dubbele krans en dan ga je de schijfjes trapsgewijs schikken en kleven, zodat je een dubbele laag bekomt.

*Om af te werken, neem je enkele eikels (met hoedje staat leuker), die je willekeurig tussen de appelschijfjes lijmt.

*Doe hetzelfde met de steranijs (kon je geen gedroogde steranijs vinden? Neem dan verse en herhaal dezelfde procedure als boven met de appelschijven om te drogen)

Uiteraard is dit slechts een voorstel wat de afwerking betreft. Je kan allerlei eetbare accessoires gebruiken om te versieren, maar in dit geval gaat het om de appeltjes, dus voor ons geldt : “ less is more “…

*Wil je echter toch nog een landelijk detail toevoegen? Een jute strik maakt het geheel af.

Veel plezier !!

Bron : http://lmichellek.com/diy-dried-apple-wreath/

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */