Decoratie

Decoratieflaters

Een interieur inrichten is vaak een kwestie van persoonlijke smaak. Hoe en waarmee we dat doen, wordt soms doorgegeven van generatie op generatie, of is een gevolg van eigen inspiratie.

Dat resulteert vaak in serieuze misvattingen en het slaan van echte modeflaters, waardoor ons interieur inrichten eerder een allegaartje wordt, in plaats van een stijlvolle onderneming.

Hieronder 10 van die “misvattingen”  of decoratieflaters en hoe ze op te lossen :

1.We denken altijd, dat we het mooiste resultaat krijgen, als alles mooi bij mekaar past. Vaak gebruiken we daardoor teveel dezelfde kleurpatronen en materialen, wat eerder een saai geheel geeft. Het is best toegestaan, af en toe eens uit de band te springen met contrasterende kleur of stijl. Probeer eens een totaal andere samenstelling (bv. verschillende groottes kaders, of een andere stijl van meubelen bij je huidige stijl). Het geeft onmiddellijk een frissere uitstraling. Zorg er wel voor dat het bij accenten blijft.

2.Wij mensen zijn verzamelaars. En heel vaak komt onze collectiedrang terug doorheen het hele huis. Probeer je collectiestukken echter zoveel mogelijk te presenteren op één en dezelfde plaats. De impact zal veel groter zijn, dan als ze verspreid zijn over verschillende ruimtes.

3.Als je verschillende stukken bij mekaar zet, is het beter om dat in oneven paren te doen. Een oneven aantal werkt in decoreren altijd beter dan even.

4.Daarop aansluitend, het is nooit goed om zaken van dezelfde grootte bij mekaar te plaatsen. Het geeft een onverzorgde aanblik. Veel beter is het om bijvoorbeeld 3 vaasjes van verschillende grootte bij mekaar te zetten.

5.Wil je precies weten, welke hoogte de verschillende decoratiestukken moeten hebben om goed in mekaar over te vloeien? Neem dan 1/3 derde en 2/derden van het centrale stuk en de stukken zullen perfect matchen.

6.Heb je ergens in huis een console staan? Wat staat er onder de console? Niks? Geloof het of niet, maar dat is één van de meest gemaakte fouten. Het werkt niet uitnodigend. Plaats een stoel, of een mand of een gelijkaardig object onder de console en de ruimte zal veel huiselijker aanvoelen. Hetzelfde principe kan je toepassen bij salontafels en bankjes.

7.Teveel accessoires. Less is more is ook hier van toepassing. Allerlei ditjes en datjes, geven een ruimte een chaotische uitstraling. Het is beter, om enkele goed geplaatste objecten te gebruiken dan veel prullen die niks zeggen.

8.Hetzelfde geldt voor de keuze tussen grote accessoires en kleine. Ga voor groot en minder! Je statement zal zoveel groter zijn met één groot aandachtspunt, dan met veel kleintjes.

9.Wat je ook doet, om de natuur in huis te halen…Gebruik geen fake planten. Ze hebben een onnatuurlijke uitstraling en zorgen ervoor dat je interieur er goedkoop uitziet. Gebruik liever echte planten en als je geen groene vingers hebt, neem dan bijvoorbeeld vetplanten, of gedroogde bloemen. Houtstronken en takken kunnen ook altijd en passen in elke stijl van interieur.

10.Tenslotte…geef een persoonlijke toets aan je interieur. Een modelinterieur is niet hetzelfde als een interieur waarin geleefd wordt. Maak daarin zeker het verschil..

Bron : http://www.tealandlime.com/2013/10/10-interior-styling-mistakes-to-avoid/

Close
/* ]]> */