Cre-a-tief

Decoratief met veldbloemen

Juni is de maand waarin bloemen en planten uitbundig groeien en bloeien. Ook in de handel zijn er in deze maand heel wat verschillende bloeiende soorten te verkrijgen waar je mooie creaties mee kan maken. Maar naast de bloemen en planten in de handel kan je ook zelf op zoek gaan in de natuur en ontdekken wat voor moois er leeft in weiden en bossen.

Je vindt er verschillende soorten grassen, tarwearen, witte achillea (duizendblad), boerenwormkruid en nog zoveel andere soorten waarmee je een prachtige bloemschikking kan maken. Zelfs uitgebloeide bloemen zoals fluitenkruid en gedroogde grassen en zaden zijn bruikbaar.

Let wel op dat je geen beschermde plantensoorten meeneemt en gebruik vooral planten en bloemen met een stevige stengel.

Combineer planten uit de berm bijvoorbeeld met hortensia en zaaddozen van papaver uit de tuin of voorgekweekt in de handel.

Benodigd materiaal om deze compositie te maken:

 • Een mes
 • Een schaar
 • Een snoeischaar
 • Een ondoorzichtige hoge pot
 • Groen steekschuim (Oasis) (hoeveelheid volgens afmeting pot)
 • Een plastiek zakje
 • Vegetatief materiaal:
  • Hortensia bloemen
  • Zaaddoos papaver

Allerlei materiaal uit de berm dat in deze tijd voorhanden is, zoals bijvoorbeeld bessen, tarwearen, duizendblad, boerenwormkruid, leeuwenbekje, kamille, solidago (guldenroede), distels, lythrum (kattenstaart), papavers en andere veldbloemen.

Werkwijze:

1.Snij het steekschuim op maat volgens de container die je gebruikt. Zorg dat het steekschuim ca. 1 cm boven de pot uitsteekt en laat de oasis zich volzuigen met water. Steek de oasis eventueel in een plastiek zakje om lekkages te voorkomen.

2.Steek de takjes (braam)bessen langs de zijkanten en laat ze iets overhangen. Ondersteun de takjes met bladmateriaal. Vul de pot verder met een basis van hortensia bloemen waarbij je telkens de kleine stukjes van de bol verwerkt.

3.Vul de basis verder aan met het ander vegetatief materiaal.

4.Maak een mooie kleurencombinatie en gebruik planten met verschillende bladvormen, groottes en texturen zodat het geheel in evenwicht is.

Een zomers bloemstuk bevat meestal diverse kleuren, maar je kan er ook voor kiezen om een compositie in één of twee kleuren te maken, al naar gelang het thema of de interieurtinten.

Geniet zowel binnen als buiten van deze uitbundige creatie!

Bron:

http://www.tuinadvies.be/artikels/sierlijke_bloemschikking_met_materialen_uit_de_berm.htm

Plaats een reactie

Close
/* ]]> */