Decoratie

Culturen verenigd bij Aniza Home Textiles

aniza

Bij HTB gaan we steeds op zoek naar bedrijven die een hart voor de natuur hebben. Deze bedrijven worden in de kijker geplaatst, omdat ze ofwel met natuurlijke materialen werken, ofwel een apart product aanbieden, ofwel een bepaald project steunen enzovoort.

Vandaag viel ons oog op ANIZA, een bedrijf dat over de grenzen heen werkt, om authentiek vakmanschap te bewaren en daarnaast ook de lokale bevolking betrekt in het verwerkingsproces.

Mexico is het kloppend hart van de geweven textielproducten. In diverse regio’s waren doorheen de geschiedenis heel wat etnische groepen werkzaam in deze sector. Er ontstonden op die manier verschillende leefgemeenschappen, die elk hun eigen specialisatie hadden in het vak van weven, waarbij ze ook elk hun eigen symboliek en specifieke stijl ontwikkelden.

Dit authentieke vakmanschap behoort tot de culturele erfenis van Mexico en werd door het bedrijf ANIZA bewaard.

Vanuit een Mexicaans-Europese verbinding, werken ze samen met lokale familiebedrijven, om hun producten te vervaardigen. Resultaat, een mooie mix van Mexicaans en Europees textiel, dat uitblinkt in stijlvolle eenvoud.

De collectie bestaat uit kussens en plaids met eclectische prints en traditionele symboliek, gelinkt aan de diverse Mexicaanse gemeenschappen, die elk hun eigen stempel drukten op de typische weefkunst van de streek. Elk stuk is daardoor een uniek symbool voor de aloude Mexicaanse tradities en heeft zijn eigen unieke manier van vervaardigen, met grondstoffen uit de natuur als voornaamste basis.

Alle stukken worden daarom vervaardigd met natuurlijke vezels, waaronder wol van de lokale schapen, katoen en linnen, gekleurd volgens de oude tradities, door families die deze aloude technieken doorgekregen hebben van generatie op generatie. Tenslotte wordt de productie zelf naar traditionele normen, voltooid in ateliers in Europa, hetgeen het huwelijk tussen de verschillende culturen een feit maakt. Alle verpakkingsmaterialen worden tenslotte ook gemaakt van gerecycleerde materialen, wat de cirkel mooi rond maakt.

Dat maakt deze collectie zo uniek en tijdloos en elk stuk een authentiek stuk.

De oprichtster die zelf Mexicaanse roots heeft, zocht en vond de perfecte combinatie tussen haar passie voor textiel, haar geloof in mensenrechten en de liefde voor haar wortels.

Van daaruit startte ze het bedrijf, met in het achterhoofd een groot respect voor andere culturen.

Met het oog op verandering, werkt ze met haar project ook samen met een organisatie die zich inzet voor vrouwenrechten en gelijkheid in Mexico, een probleem dat op wereldvlak nog steeds aan de orde is.

Wil je weten hoe elk product zijn specifieke eigenschappen krijgt? Ga dan snel een kijkje nemen in de verschillende collecties en laat je ook verwarmen door de unieke stijl van de authentieke Mexicaanse cultuur en zijn mensen.

Bron: http://www.anizadesign.com/en/home/

Close
/* ]]> */