Cre-a-tief

Creëer jouw magische winter lantaarn

Winterse gezelligheid

We zijn allemaal jong geweest, toch? Wie heeft er als kind niet met open mond en grote ogen staan kijken naar prachtige winterbeelden en vooral de magie erachter opgesnoven?Het is voor velen een feit, dat Kerstmis nog steeds een warm gevoel oproept, van winterse gezelligheid en elfjesachtige taferelen in de sneeuw.Zelfs als volwassene worden we vaak nog getrokken naar de glinsterende bollen in de kerstbomen en dat is ook de reden dat de vele kerstmarkten nog steeds een massa volk op de been brengen.In onze woning willen we ook graag dat magische gevoel tentoonspreiden met een mooi getooide kerstboom en allerlei kerstdecoraties.Het leuke is als je ook werkelijk zelf een decoratie kunt ineen knutselen.In het onderstaande voorbeeld werd een lantaarn als basis gebruikt om een pittoresk kersttafereeltje te maken. Je kan dit tafereel helemaal aanpassen naar eigen wens en smaak; hier werd een eerder moderne toets gegeven, maar je kan ook de traditionele weg opgaan om jouw kleine kerststad te bouwen.

Wat heb je nodig?

 • Een lantaarn of glazen box
 • Nepsneeuw
 • Kerstboompjes mini (hier werden witte kerstboompjes gekozen, afhankelijk van het decor dat je wilt maken)
 • Kerstaccessoires mini (kersthuisjes in keramiek, kerstdiertjes enzovoort…)
 • Lichtslingertje

Werkwijze:

 • Eerst en vooral zorg je ervoor dat je lantaarn of glazen box proper is. Niks zo vervelend dan glas waardoor je niet ziet wat je zou willen zien…Poets de lantaarn dus goed op, vooraleer je start met opbouwen.
 • Leg nu onderaan de lantaarn, een beschermend wit papier en één of twee witte drinkkoppen (dat mogen ook gewoon witte doosjes zijn) om enkele niveauverschillen te creëren.
 • Bedek deze basis met veel nepsneeuw.
 • Plaats nu eerst de kerstsparren en de huisjes, tot je tevreden bent met de opstelling.
 • Rond de boompjes en de huizen wikkel je nu voorzichtig je lichtslinger. De kans zit erin dat je regelmatig de opstelling een beetje moet bijstellen, want zolang je erin werkt, zal bijvoorbeeld de sneeuw zich verplaatsen, waardoor je opstelling plots niet meer lijkt wat ze was.
 • Als laatste plaats je de kleinere kerstaccessoires. Hier werd bijvoorbeeld heel minimalistisch gewerkt, met één klein goudkleurig hertje, maar door de simplesse en de gouden toets  wordt het ook weer heel bijzonder en feestelijk.

 

Zoals gezegd, kan je jouw kerststadje zo druk of zo rustig maken als je zelf wilt, met gebruik van die kleuren en accessoires, die jij leuk vindt. Gebruik je fantasie.

Geef je winterlantaarn een speciaal plekje in de ruimte en smelt helemaal weg, als je kleinkinderen met grote ogen en open mond voor het deurtje staan…

 

Bron:http://thenester.com/2016/12/diy-christmas-village-for-the-cozy-minimalist.html

 

Plaats een reactie

Close
/* ]]> */