Nu de lente in het land is, willen we huis en tuin openzetten voor de eerste zonnestralen. In de tuin wordt het leven steeds bruisender en actiever. Maar ook onze creativiteit groeit in de lentemaanden.

Voor de tuin hebben we een aantal originele ideetjes verzameld, wat je met stenen kan doen, om ze tot echte blikvangers van je tuin te maken.

Misschien heb je wel een aantal stenen in de tuin liggen die tot weinig nut dienen, of die overblijven van een verbouwing, of je wil gewoon een rots partijtje ergens in de tuin aanleggen en wil daar een extra toets aan geven?

Dan volgen hier een aantal creatieve mogelijkheden :

Stenen voetstappen

Met een aantal verschillende groottes stenen, maak je super originele voetstapjes. Verzamel ze samen op één grote stapsteen en kleef ze vast met betonmix, of maak een themahoekje in de tuin, voor je gasten om te ontdekken.

Mozaïeken

Met steentjes kan je prachtige mozaïekpatronen maken, om bijvoorbeeld oude betonnen staptegels een nieuw leven te geven, of je legt je mozaïek gewoon tussen de planten, als een elfenpadje in een sprookjestuin. Gebruik betonmix om ze vast te leggen op een vlakke ondergrond.

Steenmannetjes

Het was origineel een Schotse traditie, de “cairns” die gebruikt werden als gedenkteken of navigatiepunt, maar het staat ook in de tuin superleuk. Voor wie een natuurlijke tuin heeft met waterelementen, of in een Oosterse tuin, zijn stenen een echte must en worden ze als een rust-of meditatiepunt gezien. Altijd leuk om een beetje traditie in de tuin te brengen.

Libelle stenen

Schaf je een aantal gekleurde stenen aan (meestal te koop in een zakje in hobbyshops), waar het licht doorheen schijnt. Zorg dat je één grotere steen hebt als ondergrond van je creatie. Leg de libellevorm uit op de ondergrond en kleef ze vast met betonmix. Uiteraard kan je ook andere tuinbewoners maken. Geef ze een plaatsje tussen de planten en laat je verrassen als de zon de steentjes streelt.

Inspiratiesteentjes

Wil je graag een bijzondere boodschap in de tuin? Of wil je je gasten welkom heten? schrijf met een watervaste verfpen leuke quotes op verschillende stenen en leg ze op een plaats naar wens. Je kan hiervoor een verzameling van kleine steentjes maken, of één grotere steen, zoals je zelf wilt.

Kortom, stenen zijn een leuke manier, om wat pit in de tuin te brengen, maar toch de natuurlijke uitstraling te behouden.

BE CREATIVE !

Bron :

http://www.thegardenglove.com/got-stones-creative-easy-and-artsy-ways-to-use-rocks-in-the-garden/

call2action_post_mag

Download hier

Comments are closed.

Close