Decoratie

Comfortabel en gemakkelijk: Elektrische raamdecoratie

raamdecoratie

We maken allemaal gebruik van één of andere vorm van raamdecoratie. Of het nu gaat om rolluiken, rolgordijnen of jaloezieën, we kiezen de voor ons meest functionele oplossing om aan de ene kant zonlicht te filteren en aan de andere kant, onze woning extra te beschermen en ’s nachts en tijdens de wintermaanden de koude buiten te houden.

Welke soort raamdecoratie we uiteindelijk aanschaffen, hangt veel af van persoonlijke smaak, interieur keuze en de functie die  zal invullen.

Tot voor kort en nog steeds, is de meeste manueel te bedienen. Maar steeds meer merken, kiezen voor een elektrische bediening omdat het niet enkel veel makkelijker is, maar daarnaast ook een bijkomende veiligheid inhoudt, voor mensen die vaak uit huis zijn en op deze manier een extra zekerheid kunnen inbouwen.

Daarnaast is elektrische raamdecoratie in sommige gevallen een must; omdat er steeds meer grote en vooral hoge raampartijen worden geplaatst, is het vaak vanzelfsprekend dat deze elektrisch te bedienen is, vanwege de slechte bereikbaarheid en de soepele oprol mogelijkheid.

Met één druk op de knop wordt alles dan ook probleemloos opgerold, zonder enige fysieke kracht van jezelf uit te moeten oefenen. En het is ook veel veiliger als je kleine kinderen in huis hebt, die de manuele trekkoorden wel leuk speelgoed vinden.

Een ander voordeel is, dat je de elektrische bediening zodanig kunt instellen, dat je waar en wanneer jij het wilt, je raamdecoratie kunt neerlaten of optrekken; het geeft je woning niet alleen een bewoonde indruk als je niet thuis bent, maar je kan ook inspelen op het moment zelf. En gelijk welke grootte van raamdecoratie je hebt, alles verloopt op wieltjes. Deze soepele bediening zorgt er tevens ook voor dat je raamdecoratie zelf, veel langer meegaat.

Nu de Smart Home trend steeds populairder wordt, kan dit nieuwe systeem naadloos in de rest van de automatisatie ingepland worden, hetgeen je steeds een optimale bescherming biedt voor je woning en een comfortabel gevoel genereert.

Wat de bediening betreft kan je kiezen voor een totale geprogrammeerde functie, waar alles automatisch op een ingesteld uur bediend wordt, maar je kan ook nog zelf betrokken blijven door het installeren van een wandknop die je uiteraard “zelf” bedient, of je laat het weer en de zoninval bepalen wanneer je de raamdecoratie wel of niet laat zakken, aan de hand van slimme sensoren. Alles is mogelijk bij de installatie van elektrische raamdecoratie. En uiteraard kan je ook alles via je smart phone bedienen.

Het leuke is, dat je geen ingewikkelde constructies moet uitvoeren om zo’n systeem te installeren. Er komen geen bekabelingen aan te pas. De afstandsbediening bijvoorbeeld werkt op radiogolven, die zelfs door betonnen muren gaan en de wandschakelaars werken op batterijen, dus ook daar is de klus in geen tijd geklaard en heb je geen extra kabels nodig. En je kan er tot wel 16 verschillende punten in huis mee bedienen, individueel of tegelijkertijd, zoals je zelf wenst en instelt.

Iedereen kan dus genieten van een elektrische raamdecoratie, zelfs als je denkt aan renoveren.

Word elke morgen wakker met het licht dat binnenvalt wanneer jij het wenst en voel je veilig dat je raamdecoratie ’s avonds automatisch sluit wanneer het donker wordt; dat kan met de elektrische raamdecoraties.

Meer weten over elektrische raamdecoratie?

https://www.somfy.be/nl-be/be-v4/home/elektrische-raamdecoratie/welke-raamdecoratie-/elektrische-vouwgordijnen

Close
/* ]]> */