Exterieur

Boompjes op het terras

Kleine bomen op terras

Hou jij ook van die prachtige bomen, die in het voorjaar volop bloeien met de mooiste bloemen? Maar wat als je gewoonweg de ruimte niet hebt, om een boom van die omvang te planten?

Dan neem je toch gewoon een mini-boompje. Ze zijn net zo leuk én je kan ze in de grond, of zelfs in potten planten voor op het terras.

Potten met kleine boompjes of struikjes op stam bieden ongekende mogelijkheden. Door te variëren met bladkleur en -vorm, wel of niet bloeiend, geurend en eetbaar, lijken de mogelijkheden onuitputtelijk en als je er verschillende combineert, kan je het jaar rond genieten.

Kies daarom voor een combinatie van boompjes die bladhoudend zijn, ieder seizoen een andere aanblik geven, bloeien, lekker ruiken of vruchten dragen.

De Japanse esdoorns bijvoorbeeld met hun fijn ingesneden blaadjes, karakteristieke vleugelvruchtjes en mooie herfstkleur geven in voorjaar, zomer en herfst steeds een andere aanblik.

Wintergroene ‘stammetjes’, zoals een geel- of witbonte Euonymus op stam, ligustrum, buxus of hulst zorgen het hele jaar door voor de aankleding van balkon of terras.

Met een roosje op stam heb je zowel bloemen als geur.

Ook andere bloeiers op stam, zoals verschillende Viburnum-soorten, een dwergsering op stam azalea’s op stam kunnen het terras een fleurige aanblik geven.

Van de geurplant lavendel bestaat ook een kweekvorm op een stammetje, of wat dacht je van een mini appelboompje, of een bessenstruikje op stam? Op die manier kan je ook nog van de vruchten proeven.

Zoals je ziet, bestaan er tal van mogelijkheden, om zelfs in een kleine tuin of terras te genieten van de kleuren- en geurenpracht van een echte boom….zij het dan wel in mini. (Bron : tuinadviesbe)

Close
/* ]]> */