De laatste tuin die we bezoeken tijdens de vakantiemaanden, ligt in Nederland, in het charmante Luttelgeest nabij Giethoorn en Leeuwarden.

In de afgelopen maanden bezochten we tal van tuinen in uiteenlopende stijlen. We sluiten de zomer dan ook graag af in een typisch tropische tuin.

De orchideeënhoeve is een 25.000 m2 tropenflora en fauna onder één dak. Een bezoek voert je door de grootste tropische tuinen van Europa en van werelddeel naar werelddeel, van Midden-Amerika naar Australië en Azië.

Je treft er duizenden soorten wilde en zeldzame orchideeën, tropische vogels, kleurrijke Lori’s, reptielen en koikarpers aan en in de Vlinder Vallei, Europa’s grootste vlindertuin, vliegen meer dan tweeduizend vlinders.

In de tropische tuin via een boomkronenpad van grillige boomstammen, waan je jezelf in een echte jungle met duizenden natuursoorten orchideeën.

Doorheen de gehele tuin vindt je diverse orchideeën die zich met een bijzonder wortelgestel vastklemmen aan boomstammen. De grote waterval in de tuin mondt uit in een klein riviertje waar koikarpers, schildpadden en waterplanten hun thuis hebben.

Nieuw is de Lorituin, waar meer dan 60 kleurrijke Lori’s van de Blauwe Bergen wonen. Lori’s zijn actieve en nieuwsgierige papegaaitjes en ze trekken met hun capriolen en luidruchtige gedrag alle aandacht van de bezoeker. Het leuke is dat je de beestjes uit speciale bakjes zelf mag voeren. Of kies voor de vogelvrije route, waar je toch kan genieten van de vogels, zonder je tussen hen te begeven.

De Citruslaan is een avontuurlijk kronkelpad, dat dwars door de orchideeënvelden voert, waar je kan kennismaken met allerlei fruitbomen zoals sinaasappels-, mandarijnen- en kiwibomen.

Veel van deze bomen zijn al zeer oud zoals de honderd jaar oude olijfbomen. Elke fruitboom kent zijn eigen bijzondere verhaal, over waar welk fruit vandaan komt, waar het goed voor is en welke kwaaltjes er mee verholpen kunnen worden.

Het Amazone regenwoud is de grootste tuin van de Orchideeën Hoeve. Net als een echt regenwoud is deze tuin opgebouwd uit drie groeilagen en hebben planten in deze tuin de kans om echt groot te worden. De metershoge witte Strelitzia en tropische palmen zoals de Washingtonia palm pronken in deze tuin aan de top.

Bekijk al dit exotisch schoon, vanaf een achttien meter lange hoofdbrug en ontmoet er onder andere de witoorpenseelaapjes en uitheemse planten zoals de vanille orchidee, de bromelia en de hertshoorn.

Voor de kinderen is misschien de touwbrug iets avontuurlijker, waar ze rakelings over de kraakheldere vijver vol met koikarpers kunnen scheren en van de ene steen naar de andere steen kunnen springen.

Ontdek er ook het Amazonicabassin; een grote vijver met roodstaartmeervallen. Wie durft mag deze reuze vissen zelfs een lekker garnaaltje voeren!

Dit en de vele wildpaden, bruggetjes, de relax hoekjes en de uitkijktoren zijn voor jong en oud een echt avontuur.

Tenslotte kom je terecht in de Vlinder Vallei, de grootste vlindertuin van Europa. Deze tuin is niet te vergelijken met andere vlindertuinen en zorgt voor een totaal nieuwe beleving.

Door de warmte en meer dan 2000 rondfladderende vlinders is het net of je in deze vlindertuin op vakantie bent in Midden-Amerika.

Het ontwerp van deze vlindertuin is dan ook zeer uniek. Dankzij de speciale bergpaden en trappen kan je naar de hooggelegen delen waar de vlinders zich veelal bevinden, maar waar je ook allerlei andere dieren kunt bewonderen zoals tropische vogeltjes en leguanen. Onderaan de woest stromende bergbeken bevindt zich een grote vijver waar kleurrijke koikarpers wachten om gevoerd te worden.

Zelf enkele exoten mee naar huis nemen?

Dat kan in de winkel, een 2.500 m² gevuld rijk assortiment met verschillende soorten orchideeën, toebehoren en planten en daarnaast leuke souvenirtjes en unieke sfeerproducten zoals windgongen en boeddha’s, of wat dacht je van een uniek vlinderhuisje voor in de tuin?

Deze exotische tuin is voor ons een waardige afsluiter van het zomerse tuinseizoen en een absolute aanrader.

Bezoek de tuin nog alle dagen:

Maandag t/m zaterdag 09.00 – 18.00 uur

Zondag 10.00 – 18.00 uur

Feestdagen 10.00 – 18.00 uur

 

Adres

De Orchideeën Hoeve

Oosterringweg 34

8315 PV Luttelgeest (Flevoland)

Tel 0527 20 28 75

Meer weten?

http://www.orchideeenhoeve.nl/

Opmerking plaatsen

Close