Tuin

Een bezoekje aan de A-vogel tuinen

a-vogel tuinen

A-Vogel kennen de meesten onder ons als de merknaam voor alles wat onze gezondheid aanbelangt. De natuurlijke producten van A-Vogel zijn wereldwijd bekend en worden door heel wat mensen gebruikt om allerlei kwaaltjes op te lossen.

A-Vogel werkt met natuurlijke bestanddelen; planten die we gewoon terugvinden in de tuin, of toch zelf kunnen kweken.

Maar wist je dat je de tuinen ook zelf kunt bezoeken?

In de bossen van een landgoed, Zwaluwenburg genaamd, liggen de beschermde tuinen van A-Vogel. Het moet als het ware de gezondste plaats in Nederland zijn, waar je temidden van geneeskrachtige planten kunt genieten van alles wat moeder natuur te bieden heeft en onze gezondheid ten goede komt.

Niet enkel kan je in de tuinen heerlijk wandelen en de verschillende geuren van kruiden opsnuiven, je kan er ook sportief bezig zijn op een heuse trimbaan, of genieten van het blotevoetenpad, dat je zintuigen prikkelt.

Maar uiteraard zijn de tuinen een echte aanrader voor mensen die zelf graag een specifieke kruidentuin willen aanleggen. Je vindt er alle planten en kruiden en hun geneeskrachtige toepassingen; op die manier kan je een voor jou gespecialiseerde tuin aanleggen, helemaal op maat gemaakt. Je leert er ook alles over hoe je bepaalde planten en kruiden, plant en onderhoudt; alle planten worden er trouwens op een ecologische manier geteeld.

Naast de geneeskrachtige kruiden, maak je in de A-Vogel tuin ook kennis met tal van biologische fruit- en groentesoorten en leer je hoe je het gezondste brood bakt met graan uit eigen tuin. Er zijn wel 35 verschillende plantensoorten te ontdekken in de tuin en de volledige oppervlakte bedraagt maar liefst 8 hectare. Stevige schoenen zijn een must dus, als je de tuin in zijn geheel wilt bezoeken via de diverse wandelpaden van 1 tot 4 km.

Ben je avontuurlijk aangelegd? Dan kan je op dit speciale plekje in de Veluwe zelfs deelnemen aan een heuse speurtocht, waar je via vragen en opdrachten heel wat meer te weten komt over allerlei natuurweetjes. Leuk als je ook de kinderen wilt betrekken in je uitstap.

Leuk om weten:

De opbrengst van de tuinen bedraagt jaarlijks tot 60 000 kilogram en wordt met de hand geoogst! Daarnaast worden heel wat planten elk jaar opnieuw aangeplant en dit tot wel 200 000 per jaar, aangevuld met 300 kilogram zaaigoed.

De tuinen zijn in deze periode op hun mooist en kunnen alle dagen vrij bezocht worden tussen zonsopgang en zonsondergang en de toegang is gratis.

De speciale landgoedwinkel is geopend van 28 april t/m 25 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur. Op zon- en feestdagen is hij gesloten.

Je vindt de gezondste plek in Nederland te:

Eperweg 3-5

8084 RB ’t Harde

Nederland

Meer weten?

https://www.avogel.nl/tuinen/kwekerij.php

Close
/* ]]> */