Het voorjaar komt steeds dichterbij , kleur komt terug in de tuin. Tijd dus om allerlei nieuwe ideeën vorm te geven en ervoor te zorgen dat onze buitenruimte een gezellige oase van rust wordt.

De eerste tuinbeurs brengt dan ook vlinders in de buik, omdat ze helemaal in het teken staat van de lente en het nieuwe leven dat ontwaakt.

In de Ethias arena te Hasselt gaan de deuren opnieuw open voor Tuin en Sfeer 2017, een 12000 m2 grote tuin, die ons de laatste nieuwe trends op het gebied van buitenleven toont.

Aan de hand van tal van toontuinen, worden we verwend met een waaier aan nieuwe tuinideeën, die het nieuwe tuinseizoen inluiden.

Kom er alles ontdekken op het gebied van decoratie, architectuur, outdoor design, kunst, sfeer, gezelligheid, lifestyle, wellness enzovoort.

Welke thema’s worden extra in de verf gezet tijdens deze editie van tuin en sfeer?

De mediterraanse levensstijl

Meer en meer zien we dat ons leven naast het werk, bestaat uit ontspanning. Niet enkel willen we gewoon meer echte vrije tijd, we willen die tijd ook meer en meer aansluiten op ons dagelijks leven.

Die joie de vivre hebben we duidelijk overgenomen van de Fransen. De zuidelijke levensstijl is er dan ook één van genieten met de grote G. Elke centimeter buitenruimte wordt er benut om een tuin te creëren, zelfs een piepklein balkon, wordt er een kleine jungle van zonminnende planten. Dat zorgt er voor dat we ook in de steden meer kleur krijgen en echte stadstuintjes tot leven komen. De tuin wordt een extra ruimte om te genieten van buiten zijn en ontspannen. Het werkgedeelte van de tuin wordt duidelijk gescheiden gehouden van het ontspanningsgedeelte, door de tuin op te delen in verschillende kamers.

De trend om de woonkamer te verlengen naar buiten toe, blijft zich doorzetten, waardoor we overduidelijk de zuiderse sferen een stuk dichter bij huis brengen.

mediterranees interieur

De natuur op en top

We kunnen het niet genoeg benadrukken, maar ook in de tuin worden natuur en natuurbewust leven steeds belangrijker.

Dat toont zich vooral in het gebruik van natuurlijke materialen; de nadruk ligt eerder op een natuurlijke uitstraling met een strak design, dan op het gebruik van veel details. Duurzame houtsoorten maken hun opmars, maar ook in de kunststoffen zie je een verschuiving naar strak en naturel. De hoofdmoot bestaat erin om meubilair zo uitnodigend mogelijk te maken; zo worden relaxzetels zodanig ontworpen dat het hele lichaam tot rust kan komen, dankzij een ergonomisch design en hoog technologische snufjes.

Deze strakke setting in neutrale kleurpatronen, wordt gesitueerd in een groene omgeving met natuurlijke hagen, bamboe en groenblijvende klimplanten, die je een volmaakte privacy bieden, om in alle rust te genieten van vrije tijd. Maar naast privacy wordt ook volop gebruik gemaakt van een lichte en bijna onzichtbare overloop van binnen naar buiten, om zo volop te profiteren van de zon en de natuurlijke lichtinval.

woning planten

Design en duurzaamheid

Ook wat de aankleding van tuin en terras betreft, wordt er meer en meer gekozen voor duurzaam design, waarvan je jaren kunt genieten. Zo worden potten ontworpen die nog meer dan vroeger de tand des tijds doorstaan en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor ze een heel jaar door in de tuin kunnen blijven.

Daarnaast wordt de tuin afgeschermd door duurzame tuinafsluitingen, waar kwaliteit primeert. Meer en meer wordt gekozen voor de duurdere keuzes die minder snel aan vervanging toe zijn.

En we zien ook steeds meer extra ruimtes opduiken in de tuin, die ingezet worden als kantoorruimte en die ook een aangepaste inrichting krijgen.

Het is duidelijk dat de nieuwe tuinliefhebber alles op alles zet, om zijn tijd buiten goed te spenderen en vooral rust te creëren in het hectische bestaan, door de buitenruimte extra gezellig , kwalitatief en stijlvol in te richten.

Kom in de voorbeeldtuinen ook kennis maken met allerlei nieuwe trends op decoratievlak en leer hoe je het maximum uit je tuin kunt halen, ook als je slechts een beperkte oppervlakte hebt.

tuinset

Kom de beurs tuin en sfeer bezoeken:

Vrijdag 16 februari: 15u00 – 22u00, Nocturne vanaf 19u00

Zaterdag 17 februari: 10u00 – 19u00

Zondag 18 februari: 10u00 – 19u00

 

Adres:

Ethias Arena – Grenslandhallen Hasselt

Gouverneur Verwilghensingel 70

3500 Hasselt

 

Meer informatie, prijzen en bereikbaarheid:

http://www.tuin-sfeer.be/

 

Comments are closed.

Close