Liefhebbers van bloemen en planten, hebben in de lente en de zomer hun hoogdagen beleefd; de twee groene seizoenen bij uitstek, hebben de natuur dan ook alle eer aangedaan en een overdaad aan planten en bloemen geschonken. Maar betekent dat dan, dat onze groene vingers nu geen werk meer hebben en we niet meer kunnen genieten van al dat moois?

Helemaal niet, want ook het najaar en de winter, hebben heel wat natuurpracht in petto, met prachtige kleurencombinaties tot gevolg.

Die geuren en kleuren kan je dan ook komen ontdekken op de 22ste editie van Fleuramour.

Het prachtige domein met Landcommanderij van Alden Biesen, stelt opnieuw zijn deuren open voor een heerlijke bloemenzee van meer dan 120 000 bloemen.

Floristen uit binnen- en buitenland presenteren er hun meest prachtige creaties in de verschillende ruimtes van het domein, zoals de kerk, de waterburcht, de tuinen, de binnenkoer, het buitenhof, die ze omtoveren tot een ware sprookjeswereld van bloemen en planten.

Het evenement telt jaarlijks meer dan 15 000 bezoekers, die komen genieten van alles wat de tuin te bieden heeft.

Ook dit jaar weer, wordt er volgens een bepaald thema gewerkt. Centraal dit jaar, staat “cultuur”; alle floristen duiken in de verschillende culturen die onze maatschappij rijk is en bieden op die manier een originele kijk in de diverse levenswijzen en tradities. En dit alles met als verbindende schakel, bloemen en planten.

Naast de vele bloemencreaties, is er ook dit jaar heel wat randanimatie, zoals de traditionele hoedjesdag, waar iedereen de kans krijgt om met een eigengemaakt bloemenhoedje te defileren en daarbij leuke prijzen kan winnen.

Uiteraard staan er ook heel wat natjes en droogjes te wachten op de bezoekers tijdens de food en flowers experience, kan je deelnemen aan verschillende workshops en kan je genieten van heel wat demonstraties, gegeven door nationale en internationale floristen uit België, China, Duitsland, Frankrijk, Italië, India, Japan, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Rusland, Spanje en de Verenigde Staten.

Naast de diverse floristen, kan je er ook andere huis- en tuinthema’s ontdekken, zoals er zijn:

Landelijke woonaccessoires, keramiek, bloemschikmaterialen, tafellinnen, huis- en tuindecoratie, enzovoort…

Kortom, je beleeft er een fantastische dag temidden van een groene omgeving en de prachtigste bloemencreaties.

Wanneer?

Vrijdag 22/09/2017, 10 tot 18 uur

Zaterdag (+ Nocturne tot 22u) 23/09/2017

Zondag 24/09/2017, 10 tot 18 uur

Maandag 25/09/2017, 10 tot 18 uur

Waar?

Landcommanderij Alden Biesen

Kasteelstraat 6

3740 Bilzen (België)

Meer informatie?

http://fleuramour.be/

Opmerking plaatsen

Close