Intirio is niet zo maar een beurs ; het is dé vakbeurs op het vlak van interieur en decoratie. Dat het een beurs is voor zelfstandige handelaars, mag de pret niet bederven, want we komen heel wat te weten, over de laatste nieuwe trends en toekomstperspectieven.

Omdat we ook zelfstandige winkeliers tot onze volgers mogen rekenen, willen we deze beurs niet overslaan en wat blijkt? Ze kondigt heel wat verandering en vernieuwing aan op het vlak van interieur.

Als kritische klant, zorgen wij er mede voor dat het interieurlandschap verandert. We kopen allang niet meer enkel en alleen in fysieke winkels, maar we ontdekken meer en meer de virtuele wereld, waar shoppen heel makkelijk wordt, maar nog te weinig interieurzaken vinden aansluiting bij deze nieuwe manier van verkopen.

Eén van de zaken die aan bod komen op deze beurs is nu net de innovatie die zich steeds meer doorzet. The “future of shopping”, een initiatief van Unizo, staat dan ook centraal op deze beurs en laat de retailers kennismaken met nieuwe manieren van zaakvoeren, waarbij het internet een belangrijke speler wordt.

In zes containers wordt deze virtuele wereld uitgelegd en wordt de handelaar meer en meer vertrouwd gemaakt met deze nieuw manier van verkopen. Voor de handelaars die interesse hierin hebben, deze beurs is de laatste kans om de unieke voorstelling ervan mee te maken.

Wat ook voor ons consumenten fijn is om weten, “Ambacht” is terug van weggeweest. Zoals we reeds vermelden, is duurzaamheid een belangrijke factor aan het worden in onze maatschappij en als we voorstanders van het milieu mogen geloven, geen dag te vroeg, willen we in de toekomst nog een aarde hebben, waar het goed leven is.

Daarom wordt op de beurs hierop ingespeeld, door verschillende nieuwe trends voor te stellen die rekening houden met dit concept.

Trend 1 : a touch of craft

De nieuwe ambachtelijkheid integreert hightech met lowtech en is een broedplaats voor nieuwe ideeën. A Touch of Craft ziet de stad als een creatief atelier waar NABIJHEID weer belangrijk wordt.

Trend 2 : Origins, vloerbekleding

De charme van de natuur of de herinnering aan oude historische vloeren is nergens meer weg te denken. Bij voorkeur krijgt ze een hedendaagse invulling. Oud en nieuw verenigd dus.

Trend 3 : Dreams work, bed en bad

Slapen en ontspannen bevinden zich op de grens van het imaginaire, perfecte leven. Een leven waar sprookjes werkelijkheid worden en alles mogelijk is.

Een wereld die veel gemeen heeft met de digitale wereld waar we ons vandaag zo graag in verstoppen. De roes gaat gepaard met zachte mistige beelden en kleuren, overgaand in wit of in de schaduwtinten van de droom.

Trend 4 : Hack The Table: Tafel en decoratie

De kleurencombinaties die worden neergezet zijn een antwoord op de omgeving. Kiest u voor een smetteloos wit tafelkleed of laat u de materie van de tafel aan het woord? Hebben tafellopers nog een functie of zijn ze voorbij? Eén ding is zeker : de tafeldecoratie verandert het hele jaar door ; elk seizoen zal zijn specifieke stijl en uitstraling hebben.

Trend 5 :  Systematic: Raamdecoratie en -systemen

Systematic duidt op de vernieuwing van de systemen maar ook op de systematiek waarmee innovaties het beeld van de raamsystemen verandert.

Ze bevinden zich op de overgang van zon naar schaduw, van licht naar donker. Het aanbod vraagt om een ervaring en wordt u als dusdanig aangeboden.

Daarnaast worden ecologie en herbruikbare materialen helemaal trendy en zijn ze niet meer weg te denken uit onze huidige leefwereld ; ook daar wordt op de beurs meer en meer op ingespeeld. Niet enkel handig als handelaar om weten, maar ook als consument is het fijn om te horen, dat er echt wel rekening wordt gehouden met de groeiende voorkeuren en dat we dus veel meer van dit alles mogen verwachten het komende jaar op interieurvlak.

We worden als consument ook meer betrokken in productieprocessen. Weten van welke grondstoffen een product gemaakt wordt, hoort dan ook helemaal thuis in de nieuwe manier van denken en leven.

Een beetje decadentie mag natuurlijk niet ontbreken en als we de beurzen mogen geloven, gaat het jaar 2016 er eentje worden met een gouden randje, dat we vooral in stoffen terug zullen vinden, die dan gecombineerd worden met warme kleuren en zachte structuren.

Het contrast wordt dan weer gevormd door perfect witte decors, waar we de heropleving van zwarte accenten in terugvinden ; de klassiekers blijven dus ook een gevestigde waarde en dat kan ons enkel geruststellen.

Tot slot nog dit :

-Blauw en meer Ultramarijn en turkoois,  worden dé kleuren van het jaar

-Art deco is Back !

-Imperfectie wordt de nieuwe perfectie.

-Koper is out, goud is in !

-Luxe = Ambacht = Beleving

Als zelfstandig handelaar in interieur en decoratie, is dit een beurs om niet te missen !

Openingsuren :

  • zo 31 jan 2016 9:30 > 18:30
  • ma 1 feb 2016 9:30 > 18:30
  • di 2 feb 2016 9:30 > 18:30
  • wo 3 feb 2016 9:30 > 17:00

Flanders Expo Gent

En als consument ?

Bezoek snel de website, om niks te missen van de nieuwste opkomende trends !

http://www.intirio.be/nl

call2action_post_mag

Download hier

Comments are closed.

Close