Decoratie

Art Nouveau heruitgevonden

art nouveau
AAls een sierlijk kunstwerk, slingert hij naar boven… Art Nouveau in een nieuw jasje.

Het is koninklijk afdalen van deze majestueuze trap in smeedwerk. De gracieuze krullen zorgen voor een vorstelijke uitstraling ; tijdloos en elegant.

Een dergelijke trap komt het best tot uiting in een ruime hal, waar hij in al zijn grootheid kan wentelen, maar zelfs in een kleinere inkomhal wordt het een echt pronkstuk.

Het smeedwerk ziet er delicaat uit, maar vergis je niet het is staalhard, duurzaam en een echt staaltje van vakmanschap. Vakkundige handen leveren dan ook een uniek product; elke trap heeft zijn eigen karakter.

art nouveau trapVanwege zijn frêle uiterlijk  past hij zowel in een modern interieur (strak en sober), als in een meer klassieke omgeving (sterk versierd). Hij is warm en koel tegelijk.

Behandeld met bijenwas, behoudt hij zijn levendigheid en een product tegen roest en vuil zorgt ervoor dat zijn satijnen glans blijft en hij er met de jaren beter uit zal zien.

Voor de handgrepen wordt vaak gekozen voor messing, hout, of metaal en de kleur van de leuning zelf kan gaan van roestig, gepatineerd, tot speciaal met ingebrande bijenwas. Voor elk wat wils.

Uiteraard komt er bij deze creatie  echte vakkennis aan te pas, dus laat je goed informeren als je van plan bent dit heerschap in huis te halen.

 Bron: Woonideeën , De Bruyn, Bertho Janssen

Close
/* ]]> */