De zomer komt eraan; tijd voor een authentieke pool party. Gezellig rond het zwembad, met een natje en een droogje en een verfrissende duik in het water af en toe.Om je feestje extra feestelijk en origineel te maken, is aangepaste decoratie een must. Het thema is dan ook zon, zee, strand en de volgende decoratie past daar perfect bij.De papieren kwallen-lampions zorgen dan ook voor een kleurrijk spektakel rond het zwembad.

Wat heb je allemaal nodig voor dit projectje?

-Papieren lampions

-Papieren of plastic tafelkleden in 2 kleuren

-Feestelijk papieren lint dat je later kan opkrullen

-Allerlei hangende decoratieslingers in crêpe

-Een deurhor met folie slingers

-Lijmpistool (optioneel)

-Schaar

-Plakband

-Nylondraad

 

Werkwijze:

*Om de aparte vorm van een kwal te krijgen, moet je de onderkant van de lampions afknippen; de bodem is nu open.

*Nu maak je de tentakels van de kwallen; neem de tafelkleden en knip er met de schaar lange stroken van; de lengte hangt een beetje af van de plaats waar ze moeten komen, maar hoe langer de tentakels zijn, hoe leuker het effect. Knip verschillende lengtes voor meer volume.

Knip ook nu reeds bredere stroken om de rok van de lampionnen te maken.

*Maak knijpende bewegingen in het papier of plastic, om het gerimpeld effect in de tentakels te krijgen. Werk van boven naar beneden.

*Knip nu ook de andere materialen die je gebruikt, om toe te voegen aan de tentakels; dit geeft een levendig effect aan het geheel. Maar als je het liever sober houdt, kan dat ook natuurlijk; in dat geval heb je aan de gekleurde slingers voldoende. Je maakt de tentakels zo gevuld als je zelf wilt.

*De brede stroken papier die je knipte van de tafelkleden, gebruik je om een rok te leggen rond de onderkant van de lampion; kleef twee stroken aan mekaar met je lijmpistool of met plakband en kleef het geheel rond de onderzijde van de lampion.

*De tentakels kan je makkelijk bevestigen aan het metalen frame van de lampion, maar je kan ook aan de buitenzijde nog tentakels toevoegen voor een meer 3D-effect; kleef ze vast met lijm of met plakband.

*Hang je kwallen op met nylondraad aan een koord die je hebt aangespannen, aan bomen, aan de parasol enzovoort. Eens de decoratie hangt, kan je nog de laatste finishing touches toevoegen, om je decoratie af te werken. Wees creatief!

*Geniet van het kleurrijke spektakel terwijl de kwallen dansen op de golven van de wind.

 

Bron: http://www.partycity.com/category/party+ideas/theme+party/summer/pool+party/paper+lantern+jellyfish.do

Comments are closed.

Close