Interieur

7 tips voor een fris en opgeruimd huis en hoofd

opgeruimd huis

De staat van je huis zegt veel over je. Is het vaak een rotzooi en slingert er overal vuile was rond? Dan ben je waarschijnlijk in je hoofd net zo warrig. Met een fris en opgeruimd huis, zal je zelf ook rustiger worden.

Een fijne leefomgeving vormt de basis voor een fijn leven. Door ervoor te zorgen dat je je goed voelt in je eigen huis geniet je er meer van. Het wordt leuker om mensen uit te nodigen en zelfs gewoon een kopje thee op de bank wordt aangenamer.

Maar hoe bereik je die rustige gemoedstoestand?

  1. Neem afscheid van overbodige spullen

Opruimen is altijd een juiste manier om meer rust in je hoofd te creëren. Door afscheid te nemen van spullen die je niet meer nodig hebt, ontstaat er ruimte. Het zorgt voor een compacter huishouden waardoor het eenvoudiger wordt om schoon te maken.

Werk altijd in kleine stukjes, en haal niet meteen een hele kamer overhoop. Voor je het weet ben je moe van al dat gedoe, en dan zit je midden in een puinhoop.

Om grondig op te ruimen moet je eerst rommel maken. Je moet alles wat door je handen gaat beoordelen. Wil je het houden? Kun je het weggeven aan bekenden of de kringloopwinkel? Kun je het verkopen? Of is het rijp voor de afvalbak? En wanneer je het wilt houden, laat je het in je huis staan of moet het naar de berging? En welke plek moet het krijgen?

Streef naar een kamer met enkel spullen die je vaak gebruikt of waar je echt van geniet. Alles wat hier niet aan voldoet kun je wegbergen.

  1. Verplaats de spullen die je hebt

Wij  wennen razendsnel aan onze omgeving. Wanneer je net bent verhuisd voelt het nog alsof je ‘op vakantie’ bent. Na slechts een paar dagen voelt je nieuwe huis echter als ‘thuis’, en is het hele vakantiegevoel al verdwenen.

Zo werkt het ook met die nieuwe vaas, die je nu al niet meer ziet. Daarom moet je blijven veranderen om er plezier aan te blijven beleven.

Wek dus je mooie vaas weer tot leven door er een bos bloemen of takken voor te kopen. Verplaats eens wat meubelstukken door je huis, en schuif je accessoires in de rondte.

Een kandelaar die altijd op de eettafel staat kan bijvoorbeeld je vensterbank helemaal tot leven wekken. Door creatief om te gaan met de spullen die je hebt kun je eenvoudig en goedkoop dat frisse gevoel in je huis (her)creëren.

  1. Koop wat nieuwe accessoires

Soms kunnen een paar nieuwe accessoires een heel verschil maken. Het is maar net wat je ermee doet. Een paar nieuwe kussens op de bank kunnen de sfeer van de zithoek compleet veranderen. Ook een nieuwe lamp, een beeld of ander decoratiemateriaal kan een leuke impuls geven aan je interieur.

Met accessoires kun je echt jouw persoonlijke stempel op je huis drukken. Heb je geen zin om bakken met geld uit te geven aan al die mooie nieuwe spulletjes? Laat je dan inspireren in de dure winkels, en probeer vervolgens zelf dezelfde sfeer te bereiken met spullen uit goedkopere winkels, of ga zelf creatief aan de slag.

  1. Haal leven in huis

Ga even naar een bloemenwinkel of een tuincentrum en zoek wat leuke bloemen en planten uit. Haal leven in huis. Planten zorgen voor een prettig klimaat, en zuiveren bovendien de lucht op natuurlijke wijze. Daarbij komt dat natuur in huis een kalmerende werking heeft.

Je kunt natuurlijk ook buiten op zoek gaan naar leuke natuurlijke decoratie. Denk hierbij aan takken, bloemen, schelpen, drijfhout en ga zo maar door.

Heb je een mooie plant gekocht? Lees dan altijd de verzorgingsbijlage zodat je precies weet hoe je je nieuwe aanwinst zo gezond mogelijk kunt houden. Gezonde planten hebben een frisse uitstraling!

  1. Maak de kamer persoonlijk

Ga aan de slag met je leukste foto’s. Laat ze afdrukken op verschillende formaten en plaats mooie fotolijsten in je huis. Foto’s maken je huis persoonlijk en warm, en bovendien is het een goedkope manier om je interieur op te lappen.

  1. Een nieuw kleurtje in je huis

Kleur doet veel met een mens. In een rode kamer voel je je sneller actief en opgewonden, in een witte kamer voel je je eerder rustig en sereen. Bekijk eens of je misschien een nieuwe kleur in jouw woonkamer kunt introduceren.

Hierbij hoef je niet meteen je hele kamer opnieuw te schilderen. Soms kan het verven van een klein stukje muur al een heel leuk effect hebben. Daarbij kun je deze nieuwe kleur ondersteunen met wat accessoires, zoals leuke kussens op de bank.

Een nieuwe kleur brengt frisse energie in huis. Bovendien is het voor je bezoekers ook altijd weer een verrassing!

  1. Beloon jezelf!

Ben je klaar met je nieuwe opgelapte interieur? Beloon jezelf dan door direct te genieten van je nieuwe woonkamer. Nodig wat mensen uit voor een gezellig avondje, of ga lekker een boek lezen op de bank.

Kortom, geniet van de hernieuwde energie in je huis!!

Wil je nog meer weten?

https://sochicken.nl/snelle_oplapper_voor_je_interieur_7_tips

Close
/* ]]> */