Interieur

5 loodgieter tips om duurzaam het jaar te starten

loodgieter tips

Het veranderende klimaat heeft in de afgelopen jaren een steeds prominentere rol binnen onze samenleving ingenomen. Het is niet onwaarschijnlijk dat het klimaat ook in 2017 een belangrijke rol zal spelen in de beslissingen die woningbezitters nemen. Kiest u voor een duurzame combiketel, of geeft u de voorkeur aan twee losse apparaten voor het verwarmen van uw woning? Gaat u voor enkel glas, of besluit u toch te investeren in dubbelglas? Door duurzame maatregelen te nemen profiteert u over een langere tijdsperiode van een groot financieel voordeel en draagt u daarbij bij aan een beter milieu. Helaas is het de grote investering die vaak gedaan moet worden, wat consumenten afschrikt om te investeren in duurzame maatregelen.

In dit artikel geeft  de loodgieter u 5 loodgieter tips om het nieuwe jaar goed te starten met duurzame oplossingen.

Tip 1: kies voor een betere isolatie

Een verbetering van de isolatie in huis zorgt er niet alleen voor dat de warmte beter vastgehouden wordt, ook resulteert dit in een hogere isolatiewaarde van uw woning. Zo zal uw woning makkelijker te verkopen zijn.

Tip 2: laat een combiketel installeren

Een combiketel is een veel zuiniger apparaat, dan de combinatie van een losse cv-ketel en losse boiler. Reden genoeg om een combiketel in huis te laten installeren door een loodgieter, in plaats van deze losse apparaten te behouden.

Tip 3: de dakbedekking vervangen

Veel mensen kiezen momenteel voor de traditionele zwarte dakbedekking op hun platte daken. Veel duurzamer is een groen dak! Een groen dak houdt de warmte in de winter binnen en in de zomer juist buiten de woning. Zo is het in de zomer lekker koel in huis! Daarbij ziet een groen dak er ook erg mooi uit.

dakbeddeking

Tip 4: laat een zonneboiler plaatsen

Wanneer u een dak op het zuiden heeft kan de installatie van een zonneboiler het overwegen waard zijn. Met een zonneboiler zorgt u zelf voor het verwarmen van het water in huis, waardoor u minder energie verbruikt.

zonneboiler

Tip 5: kies voor dubbelglas

In de introductie van dit artikel werd dit punt al beschreven: laat uw enkelglas vervangen voor dubbelglas. Dubbelglas heeft een veel hogere isolatiewaarde, waardoor er meer warmte binnen uw woning gehouden wordt. Dit merkt u op de jaarlijkse energierekening!

Tips van loodgieter Sint-Niklaas.

Close
/* ]]> */